MAHZUNİ’YE SAYGI

Aşık Mahzuni Şerif
MAHZUNİ'YE SAYGI
Birkaç gündür dinlediğim bir albümden bahsetmek istiyorum size. Bugün o kadar etkiledi ki beni, katıla katıla ağlamama ramak kaldı diyebilirim. Hem de metrobüste...  Kendimi zor tuttum. Sözler ve müzik etkiledi evet ama beni o noktaya getiren o sözler ve müzik eşliğinde okuduğum hayat hikayesiydi. Kimden mi bahsediyorum?  Aşık Mahzuni Şerif…  Albümün adı, Mahzuni’ye saygı.

30 parçayı, 30 dan fazla sanatçı seslendirmiş. ‘’Sanatçı’’ kavramı benim için çok daha kapsamlı ve özel olsa da, kullanmış bulunayım. Kimler yok ki albümde… Selda Bağcan, Burcu Güneş, Teoman, Işın Karaca, Kurtalan Ekspres, Şevval Sam, Feridun Düzağaç… En çok dikkatimi çeken Azam Ali oldu. http://www.kelimelerimvar.com/2017/10/azam-ali-muzigi.html linkinden, Azam Ali’nin benim için anlam ve önemini ve de kim olduğuyla ilgili bilgi bulabilirsiniz.

Mahzuni Şerif’i tanımayanınız yoktur tahminimce. Tanımak dedimse, ismen en azından… Albümü dinlerken; ben de yaptığı müzik ve bildiğim birkaç eseri dışında tanımadığımı fark ettim. Hemen Google’ cuğuma sordum. Kimdir Mahzuni Şerif ?

Asıl adı Şerif Cırık imiş. Kahramanmaraş Afşin’de doğmuş.  Afşin’de okul yokmuş onun döneminde. Medrese eğitimi almış. Daha sonra okul açılınca köyüne, ilkokulu bitirmiş. Bir gün üniformalı gençleri görünce de, askerlik sevdasına düşmüş yüreği. Mersin ve Ankara’da askeri eğitim alarak hayalini kurduğu yolda yürümeye başlamış. Kuleli Askeri Lisesi’nde okurken; şiir ve bağlama tutkusuyla birlikte gelen siyasi duruşu, içinde bulunduğu sistemle bağdaşmadığından ordudan ayrılmış.  ‘’Karar verirken ne kadar zorlanmıştır acaba’’ diye düşünmeden edemedim. 

Askerlik, çocuk yüreğinin sevdası iken;  şiir ve bağlama, kendini tanımaya, yüreğindekileri görmeye başladığı gençlik döneminin ve sonraki hayatının tutkusu olmuş.

Şimdi burada, bu satırları yazdığım anda aklımdan geçenleri bilseniz… İnsanın kaderi verdiği bir kararla nasıl da değişebiliyor. Bir yanda asker Şerif Cırık… Bir yanda, dünyanın yaşayan en büyük ozanı ünvanını alan Aşık Mahzuni Şerif…  İşte size örneği… Kalbini dinle!

Kendi hayatımın kırılma noktasını, o anı çok iyi görüyorum şimdi. Bir yanda başkalarının sözlerine kulak vererek tercihini yapan ben, Kimyager Gülcan Turan… Diğer yanda? Ne olurdum, bilmiyorum. Ama ne olmak isterdim, biliyorum.

Sizin hayatınızın kırılma noktası neydi? Neye göre karar verdiniz? Şimdi baktığınızda, doğru karar verdiğinizi söyleyebiliyor musunuz?

Çok uzun yazamıyorum, takip edenler fark etmiştir. Burada bitireyim yazıyı. Ama bu hayat hikayesini yazmaya devam edeceğim. Daha beni ağlatan satırlara bile gelemedim hem.

Kalbinizin sesini duyabilmeniz dileğiyle…

Yorum Gönder

7 Yorumlar

  1. O kadar çok var ki kırılan nokta...
    Acı tarafları olduğu kadar iyi taraflarını da görmemek haksızlık olur bence.
    İnsanı olgunlaştıran can suyudur bence
    Doğru bir noktadan diğerine uzanan düz bir çizgi mi gerçekten?
    Yoksa bize böyle öğretildiği için mi.
    Varsayalım hep doğruyu yöneldi aklımız
    Adımlarımız
    Doğruyu bulmak bu kadar kolay mı?
    Her şer de bir hayır
    Her hayırda bir şer
    Kim bilir
    Belki de daha çok yakacaktı canımızı
    Kurduğumuz hayalleri yaşamak...
    Saygılarımla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serkan Bey...Bu satırları ancak alkışlarım. Harika cümlaler ...Doğru,bir noktadan diğerine uzanan uzanan düz bir çizgi mi gerçekten?...kurduğumuz hayalleri yaşamak belki de daha çok yakacaktı canımızı...Yorumuzla değer kattınız.Çok Teşekkürler.Selamlar

      Sil
  2. Asıl ben teşekkür ederim
    Bu sanal ortam ateşinde gezinirken
    Cümlelerinizin denizinde serinleme imkanı verdiğiniz için
    Hayırlı akşamlar

    YanıtlaSil
  3. Hayatımızda aslında birden fazla kırılma noktası olabiliyor. Genel olarak bu kırılmalar sonrası oluşan Hayatımdan memnunum..Ama bazen kendimi farklı noktalarda hayal etmiyor değilim. Kaleminize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler değerli yorumunuz için.Halimizden ne kadar memnun olursak olalım,diğer tercihin yaşatacağı hayatı düşünmeden edemiyoruz sanırım.Selamlar.

      Sil
  4. Çok değerli bir sanatçı.Benim hayatımdaki son kırılma noktası 2014 yılında geçirdiğim trafik kazası.O kazadan sonra kendimi hayatın merkezine aldım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun.Bazı değişimlerin başlangıcında böyle acılar yaşanıyor maalesef. Hep mutlu olun.Sevgiler

      Sil

Yorumlarınız benim için çok değerli.Teşekkürler...