Okula Dönüş


Okula Dönüş


Malum, okullar açılıyor haftaya. Hatta, ilkokul birinci sınıflar ve anaokulları için açıldı bile. Sizin de okul çağı çocuklarınız varsa bu sürecin heyecan ve telaşını yaşıyorsunuzdur.

Okula Dönüş Süreci Sizin İçin de Sancılı Mı?


Benimkiler, ilkokul 2. ve 4.sınıfa başlayacaklar. Koskoca bir yaz bitti ve onlar da alıştılar tabii tatile. Tatil havasından çıkıp; düzenli, disiplinli, programlı olmak vakti artık. Bu da çocuklar üzerinde psikolojik baskı oluşturuyor doğal olarak. Bu süreci en sağlıklı şekilde atlatmak için neler yapmalıyım diye araştırırken, yeni bir bilgiye ulaşamadığımı gördüm maalesef.  

Bilgisayar, tablet çağı çocuklarımız için sosyalleşmek de demek olan ‘’okullu olmak’’, beraberinde uyum problemlerini de getiriyor.  Onlar için sosyal ortam, bilgisayar oyunlarındaki arkadaşlıkları olunca ortaya bu sonucun çıkması kaçınılmaz elbette.

Çocuğunuzda okula başlamanın kaygıya dönüştüğünü gözlemliyorsanız benim gibi, bu süreci mümkün olduğunca yumuşak bir geçişle yönetmeniz faydalı olacaktır diye düşünüyorum. ‘’Okullar açıldı, artık daha az oyun oynamalısın. Ders çalışmalısın. Ödevlerini yaptın mı?’’ cümlelerini kurma sıklığınızı denetim altında tutabilirsiniz ilk birkaç hafta belki.

Bizde durumlar pek iç açıcı değil. Özellikle büyük oğlum için bu dönem karın ağrısız geçmiyor. Ama çocuklara hak vermemek mümkün değil. Yine ve yeniden başka bir okula başlayacaklar çünkü. Yine nakil aldıracağız. Bu;  4. sınıfa başlayacak olan oğlumun 4., 2.sınıfa başlayacak oğlumun 3. okulu olacak maalesef. Şartlar ve zorunluluklar deyip, detaya girmeyeceğim bu konuda. Ama zaten zor olan okula dönüş sürecini biz daha ağır yaşayacağız bu kesin.

Yeni çevre, yeni okul, yeni arkadaşlar, yeni öğretmen… Hem de kaçıncı defa… Eee, kaygılanmasınlar da ne yapsınlar çocuklar.

Bizde durumlar böyle. Sizde? 
Bütün velilere kolaylıklar diliyorum.

Yorum Gönder

13 Yorumlar

  1. Şimdiden akşam yatsana sabah kalksana hallerimi düşünüp tüylerim diken diken olmakta. İlkokulda kendiliğinden fırlayan çocuk nasıl bu hale döndü bilmiyorum.

    Çocukların yeni okul yılı hayırlı olsun. Hepimize kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatili başka dert, okulu başka dert:) Benimkiler de sabah erken kalkıyorlar şimdilik, sorun yok. Ama okul dönüşleri, ödev yaptırmak kısmı çok zor bizde. Bakalım ilerde nasıl olacak. Yeni okul dönemimiz hayırlı olsun.Evet, hepimize kolay gelsin:( Sevgiler...

      Sil
  2. Tüm cocuklara basarilar. Kizim biraz adapte olmakta zorlandi tatil sonrasi 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eeee, koca bir tatilden sonra kolay olmuyor uyum sağlamak. Başarılı bir yıl olsun, çocuklarımız ve bizim için :)Sevgiler canım...

      Sil
  3. selam
    Allah yardımcısı olsun tüm öğrencilerin

    YanıtlaSil
  4. Canım merhabalar,,,şiirlerini instagramdan hep beğeniyordum ama blogun olduğunu yeni keşif ettim.Bloglarımdan taki ettim(tariflimutfak-sibelinyemekleri).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım.Hoş geldin o halde bloguma 😊Ben de seni hemen takibe alıyorum.Sevgiler...

      Sil
  5. Sitenizi yeni fark ettim ve takibe aldım, paylaşımlarınızı takipteyim...İnsana davet sitesine de beklerim, blog ailesi olarak daha çok geniş kitlelere yayılmak bizim elimizde...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz.Ben de sizi takibe aldım.Bloggerların dayanışması gerektiği konusunda bütün bloggerlar sanırım aynı fikirde.Bu anlamda değerli girişimler de var.Ama maalesef hala güç birliği sağlanmış değil.Yurt dışındaki gibi bloggerlığın etkin bir güç olmasını nasıl sağlarız kafa yormalıyız.Selamlar...

      Sil

Yorumlarınız benim için çok değerli.Teşekkürler...