TEVAZU

tevazu

Ahımdır… Ahenk içinde olacak ruhum ve bedenim. Alamet-i farikası olacak ömrüm, yerkürenin… Işıksız da var olan küçük bir gölge misali, kaynağımı kendimden alacağım.
Hüsn-ü zan değil, çoğunun keder dediğine kader demem. Bu, sancılı bir kendimi doğurmak meselesidir . Hem, hangi can acı çekmeden öğrenir hakikati ve hangi can kamil olur sebat etmeden.
Anladım ki,‘’Ol’’manın makbul yoludur tevazu.

Zor bulunur bir özellik artık tevazu... Maalesef... Mütevazi olmak zayıflık olarak bile algılanıyor günümüzde. Çok mu kirlettik insanlığı? Çok mu kirlendi dünya? Bir durup düşünsek keşke.

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. İçeriklerinin bir bölümü okudum. Tek kelimeyle muhteşem. Takipteyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Beğenmenize sevindim :) Selamlar...

      Sil
  2. Çok güzel bir yazıydı, gerçekten tevazu önemli bir şey maalesef dediğiniz gibi mütevazılığın öyle algılanması da kötü bir durum. Yazı için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Atakan:))Maalesef mütevazilik saflık olarak değerlendirilip suistimal ediliyor çoğunlukla.Modern çağın değerleri böyle artık.Çoğu güzellik demode oldu.Selamlar...

      Sil
  3. Aslinda kendine güven olmali hepimizde tabii ki ama herbirimiz kendi hayatimiz ve sevdiklerimiz icin önemliyiz. Insanlar kendilerini otorite görüyor her konuda. Bir de tabii tersi de var saygisiz insanlar da çogaldigi için en ufak fikrini söylediginde saldiriya ugruyorsun. Bunlar günümüzde hep birbirine karistirilan seyler.
    Bence sen çok iyi bir yazarsin ama bunu ben görünce seni takdir etmis oluyorum sen karsima gecip sürekli söylesen itici olur (örnek olarak verdim tabii ki sen öyle degilsin 😊)
    Sevgiler canim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum ki... Kendini kişi değil, yakınındakiler takdir etmeli, ancak o zaman kıymeti var. Ama bu demek değildir ki kendi potansiyelinin farkında olmasın, takdirsiz yol almasın...Ve herşeye rağmen bence tevazu övündüğümüz bir değer olmalı.Güzel yorumun için sağol. Canımsın :))

      Sil

Yorumlarınız benim için çok değerli.Teşekkürler...