AZAM ALİ MÜZİĞİ

Azam Ali
Azam Ali
Son günlerde, bundan 10 yıl önce de büyük bir zevkle dinlediğim Azam Ali’yi dinliyorum. En çok Niyaz albümündeki şarkılarını seviyorum. Niyaz, aynı zamanda grubun adı… İşe gidip gelirken, bu müthiş ses ve şarkıları bana eşlik ediyor. Azam Ali’nin hatıralarımda özel bir yeri var. Eşimle tanıştığımız günlerin şahididir müziği.
Bu müthis ses İran’da doğmuş. İran’daki devrimden sonra ülkesinden ayrılmak zorunda kalmış ve Hindistan’a yerleşmiş. Bu bilgi bana; hayatın, Azam Ali’ye zor, öğretici, eğitici, besleyici yüzünü göstermek şerefini bahşettiğini anlatıyor aslında. Hayatın zor yüzünü görmek lütuf mu diye düşünebilirsiniz. Zorluklar beraberinde bilgelik, olgunluk, tecrübe ve anlayış, hissediş keskinliği getirir bence. Neyse… Hindistan’dan Amerika’ya gitmiş daha sonra müzik eğitimi için. Hayatı ile ilgili bilgilere çok kolay ulaşabilirsiniz internetten. Ben, onun bendeki etkisiyle ilgileniyorum daha çok, sizin de ilginizi çekerse…
Azam Ali müziğinde; mistik ezgilerin büyüsü, odanıza yayılan tütsü gibi ruhunuza işler. Ritme bırakın kendinizi ! Tef, ud, zil, notaların kol kola dansı… Türkçe, Farsça, İngilizce, Arapça dillerinde aynı sıcaklıkta geçirir duyguyu dinleyicisine. Onun sesinde, kendinizi, ait hissettiğiniz bir yerde bulursunuz. Biraz ateş, biraz su… Çokça kırmızı… Dokunmak istersiniz müziğe, yanacağınızı bile bile… Ağıt, dua, ninnidir daha çok şarkıları. Müziğin evrenselliğinin en güçlü örneğidir bence… Hiç anlamadığınız sözler öyle deler geçer ki kalbinizi, müziğin tarihte tedavi yöntemi olarak kullanılmasının ne kadar olağan ve etkili bir yol olabileceğini anlarsınız.
Müziğinin, sesinin sırrını, ‘’şarkı söylemek benim için ibadet gibi’’ cümlesiyle ifşa ediyor bence. Her şeyde olduğu gibi samimiyet, açık yüreklilik mutlaka kazanıyor.
Azam Ali bendeki gibi bir etki bırakır mı sizde bilmem ama dinlemenizi tavsiye ederim.
Not: Aşağıdaki linkte, Azam Ali ile ilgili çok güzel bir yazı var. Yazarının yüreğine sağlık. Bence bir bakın.

http://www.dunyabizim.com/muzik/1123/muzigin-niyazi-boyle-olur-boyle

Bu da Azam Ali'den The Hunt...

https://www.youtube.com/watch?v=kII5nCc9W28   

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Beni beni adlı şarkısını dinledim dediğiniz gibi şarkı güzel etkiler veriyor dinleyiciye, hem sesi hem de enstrümanların sesi insana güzel etki veriyor bu güzel tavsiye için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni beni şarkısını çok severim ben de... ''Hunt'' günün önerisi olsun size :) Teşekkürler...
      https://www.youtube.com/watch?v=pEeUEntf3g0

      Sil
    2. Günün önerisini dinledim bu şarkısı da çok güzelmiş, tekrardan teşekkürler :)

      Sil
    3. Ben teşekkür ederim, değerli katkın için :)

      Sil
  2. Daha önce dinlemediğim bir ses

    Birazdan dinliyorum. Teşekkürler bu güzel paylaşım için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka dinle canım... Rica ederim :) Sevgiler

      Sil
  3. azam ali sevdiklerimden yaaa. böyle sesler var başka daaa. le trio joubran, daha büssürüüü :) aziza mustafa zadeh, mor karbasi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen dinlicem onları da :) Azam Ali'yi hem ses hem tarz olarak çok beğeniyorum. Teşekkürler Deep.Sevgiler...

      Sil
  4. Çok güzeldi Gülcan, ruhuma değişik hitap etti. Teşekkürler kızım. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevmene sevindim Ece Ablacım😊 Sevgilerimle

      Sil

Yorumlarınız benim için çok değerli.Teşekkürler...