Koronavirüs Karantina Süreci-2

Covid-19 Belirtileri

Koronavirüs karantina sürecimize kaldığım yerden devam edersem…

Eşimin hastalığı atlattığına inandığı o sabahın üzerinden 3 gün geçtikten sonra küçük oğlumdaki bazı şikayetler, bize “Covid-19 pozitif çıkarsa” korkusunu yeniden yaşattı. Tamam,” Çocuklarda korona semptomları genelde hafif oluyor, onlar daha kolay atlatıyor.” gibi kabuller var. Ama söz konusu sizin çocuklarınızsa bu içinizi pek de ferahlatmıyor. Özellikle alerjik bir bünyeye ve sık sık hastalandığı için zayıf bir bağışıklık sistemine sahip olduğunu bildiğimiz için doğal olarak endişelendik.


Çocuklarda Koronavirüs Belirtileri


Küçük oğlumdaki belirtiler daha çok gribe benziyordu. Boğaz ağrısı, burun akıntısı, eklem ağrıları gibi… Farklı olarak böbrek ağrısından şikayeti vardı. Bir de 4. gün koku duyusunu kaybetti.

Küçük oğlumdan bir gün sonra büyük oğlumda da başladı şikayetler. Onda mide bulantısı, hafif ateş, karın ağrısı, halsizlik, baş dönmesi ve böbrek ağrısı oldu. Yine o da 4.gün koku duyusunu kaybetti.

Bende baş ağrısı vardı ama zaten migrenim olduğundan bu belirti ikna edici değildi. Ama çocukların durumu büyük ihtimalle koronadan kaynaklanıyordu. İlçe Sağlık Müdürlüğü’nü arayıp durumu anlattık. Temaslı olduğumuz halde test yapamayacaklarını protokolde böyle bir uygulama olmadığını söylediler. Eşimin ısrarı ile testi yapmak için kaydımızı aldılar. Ertesi gün geldiler ve sonraki gün de test sonuçlarımızı öğrendik. Çocuklarımın ikisi de pozitif, ben negatiftim.

Çocuklarımızın Covid-19 pozitif çıktığı gerçeği ile yüzleşmek hiç de kolay olmadı. Sağlık Bakanlığı protokolüne göre çocuklara uygulanacak bir tedavi yöntemi de yoktu. Beklemekten ve sadece parasetamol verebildiğimiz için bu ilaçlarla ağrılarını hafifletmeye çalışmaktan başka bir şey yapamayacaktık. Neyse ki korktuğumuz olmadı ve çocuklar daha önce anlattığım belirtilerle bir hafta içinde koronayı atlattılar. Bu arada karantina süreleri 4 gün daha uzamış oldu.


Temaslıyım ama Covid-19 Test Sonucum Negatif


Benim covid test sonucumun negatif çıkmış olması ise hepimizi şaşırttı. “Mantıklı açıklaması ne olabilir ki?” diye düşündüm. İki ihtimal vardı bana göre. Ya daha önce fark etmeden atlatmıştım (ki yaklaşık iki hafta önce şiddetli baş ağrıları, yorgunluk ve sırt ağrısı gibi şikayetlerle bir hastalık süreci geçirmiştim.) ya da test sonucu yanlıştı. Eşimin pozitif olduğunu öğrendikten sonra elimizden geldiğince izolasyon kurallarına uymaya çalışmıştık ama yine de benim virüsü kapmamış olmam pek olası değildi.


Doğru Beslenme, Güçlü Bağışıklık Sistemi


Karantina süresince beslenmemize dikkat etmeye çalıştık. Özellikle pandeminin ilk günlerinden başlayarak vitamin ve mineral takviyeleri alıyorduk zaten. C vitamini, çinko, D vitamini, kara mürver ekstraktı,omega-3... Ayrıca bitki çayları, kefir, bol meyve ve sebze... Korona sürecini kolay atlatmamızda bunların da faydası olduğunu düşünüyorum. Hep söylendiği gibi, güçlü bağışıklık sistemi en büyük silah bence de…

Bu arada, karantina süresince İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden birkaç kez aradılar. Hem bir ihtiyacımız olup olmadığını sordular hem de karantinaya uyup uymadığımızı kontrol ettiler. Aile sağlığı doktorumuz da bu süreçte birkaç kez arayıp durumumuzu sordu.


Koronavirüs bütün dünya için tehdit olmaya başladığında, televizyonlardan ve sosyal medya aracılığı ile çoğu kanıtlanmamış bilgi bombardımanına maruz kaldık hepimiz. Bilinmeyen çok şey vardı covid ile ilgili. Zaten korkumuz bilinmeyenden değil midir daha çok? Belirtisiz geçiren hasta da vardı, hiçbir kronik problemi olmamasına rağmen ölüme giden de… En büyük korkum, ben koronaya yakalanırsam vücudum ne tepki verir sorusunun cevabını bilemeyişimdi. Gerçi benim durumum muallakta kaldı ama…

Herkese koronasız, sağlıklı bir gelecek diliyorum.

Yorum Gönder

0 Yorumlar