BENDEN YAZAR OLUR MU?

gulcanbaranturan.blogspot.com

Benden yazar olur mu?
 Böyle bir soru sorduğuma göre, bu konuda bir iddiam olmalı. Doğru… Vardı.
Yazma yeteneğim; ortaokul birinci sınıfta, kompozisyon dersinde keşfedildi. Türkçe öğretmenim, verdiği ödevi sınıfta okutunca ve şaşkınlıkla ‘’Bunu sen mi yazdın?’’ diye sorunca, ortada garip bir durum olduğunu anladım. İlk kez kompozisyon yazıyordum ve bu konuda arkadaşlarımdan daha yetenekli olduğum gibi bir farkındalığım yoktu.
Yeteneğimin keşfi, Adana çapında kompozisyon yarışmalarından ard arda gelen birincilikler, Türkiye genelinde derece, benimle birlikte ödül törenlerine koşturan öğretmenlerim, televizyonda boy göstermem, Hürriyet Gazetesi’nde yazımın yayımlanması… Rüya gibiydi.
Okulda herkesin tanıdığı, popüler bir kızdım artık. Öğretmenlerimden birinin kendi yazdığı şiirini bana okuyuşunu ve yorum bekler gibi gözlerime bakışını unutamam. ‘’Nasıl çıkıyor o sözler?’’ demişti. Hayranlıkla karışık şaşkınlık vardı yüzünde.
Ortaokul, hayatımın dönüm noktalarından biri oldu. Elimden tutup o okula kaydettiren değerli ilkokul öğretmenim,  güzel yürekli müdür muavinimiz, Türkçe öğretmenlerim…  Asla unutmayacağım harika insanlar… Hayatımda derin izler bıraktılar.
Ortaokuldan sonra lise… Başarılarım devam etti. Lise, hayatımın bir başka dönüm noktası oldu.

Sayısal bölümler daha itibar görürdü benim dönemimde. Edebi alandaki başarımı çekemeyen bir arkadaşımın kulağıma ulaşan dedikodusu meslek seçimimi etkiledi. Çocukluk işte! Bütün öğretmenlerimin ortak kanısı edebiyat bölümünde okumam gerektiğiydi. Yazar olacağıma inançları tamdı. Kulağıma fısıldanan ‘’ Sözelde başarılı ama sayısalı yapamaz.’’ cümlesi sayısala geçmeme neden olacak kadar etkiledi, üzdü beni. Sayısal bölümün de gayet güzel üstesinden geldikten sonra başka yol ayrımındaydı sıra. Üniversite…



Desem ki, hanımeli kokuyor gece. Çocukluğumu hatırlıyorum. Sürüyorum saçlarından ömrümü. Bu gece ben ve anılarım varız sadece.

Yorum Gönder

5 Yorumlar

  1. Senden yazar olmazsa bende heçççççç olmaz üstad...

    YanıtlaSil
  2. :)) İnşallah çocukluk hayalim gerçekleşir. Ne güzel moral oluyor bu cümleler:) Çok teşekkürler Sezar peot :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Moral olsun diye veya iltifat olsun diye yazmıyorum emin ol içimden geldiği gibi samimi yazıyorum çok güzel kaleme döküyorsun bazen şiirsel bir yazı okuyorum uzun bir yazıdan hariç benim yazdıklarımı oku emin ol haklı olduğumu göreceksin :)

      Sil
  3. Gerçekten çok şanslıymışsınız. Öğretmenleriniz ne kadar da bilinçliymiş. Sırsız Ayna adlı denemenizi de okudum, gerçekten çok şiirsel bir anlatımınız var tebrik ederim :)
    Takibe aldım sizi, efendim, saygılar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler değerli yorumunuz için :) Evet,şanslıydım. Hayatımda, yoluma çakıl taşları bırakan çok değerli insanlar oldu.Ben de sizi takibe aldım. E o zaman hoş geldiniz efendim :) Sevgiler

      Sil

Yorumlarınız benim için çok değerli.Teşekkürler...